tisdag 12 augusti 2014

SOMMARFÖRSKOLA DEL 2

I tidigare inlägg har jag berättat att vi i Infjärdens förskoleområde gjort en nysatsning på vår sommaröppna förskola. I många år har den kallats "jouröppet", vilket vår förskolechef beslutade att ändra på. Fr o m i år heter den "Infjärdens sommarförskola" och en satsning har gjorts på såväl planering som innehåll och dokumentation.

Jag fick som pedagogista och ledningsresurs i uppdrag att utforma ett kvalitetsdokument för sommarförskolan. Samtliga pedagoger fick ta del av och komma med synpunkter på dokumentet. Därefter färdigställdes det och presenterades på ett särskilt föräldramöte för de föräldrar som skulle ha sina barn på sommarförskolan. Föräldramötet ägde rum på förskolan som skulle vara öppen. Då fick de även träffa den pedagog som skulle arbeta hela sommaren samt pedagogen som var samordnare. En del av de pedagoger som skulle arbeta veckovis under sommaren var också där.




Organisationen inför och under sommarförskolan har alltså sett ut enligt följande:

1 pedagog som ansvarat för samordning och förberedelse (samlat in info om varje barn och satt ihop pärm, sammanställt listor för specialkost, förberett märkning av hyllor och vagnar mm)
1 pedagog som arbetat alla fem veckorna.
3-4 av våra ordinarie pedagoger/vecka.

Sommarförskolans innehåll och dokumentation kommer jag berätta mer om i kommande blogginlägg.

/Martina L

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar